6 trucuri pentru a înlocui zahărul din ceai

Faci parte din grupul persoanelor care cred că o bucăţică de zahăr cubic în ceai nu are cum să îţi facă rău? Pe termen lung însă, se acumulează o cantitate importantă de zahăr consumat.

Gândeşte-te la un lucru- dacă vei înlocui zahărul cubic de la tine din ceai vei reuşi să diminuezi cu 1, 8 kg pe an consumul de zahăr. Asta dacă ai obiceiul să pui un pătrăţel de zahăr, dacă pui două, cu 3,6 kg, dacă pui 3 cu 5,4 şi aşa mai departe. Dar nu ştii cum să renunţi la acest obicei dăunător? Îţi venim în ajutor cu câteva trucuri şi sfaturi.

Diminuează puţin câte puţin cantitatea de zahăr consumată. Mai întâi poţi înjumătăţi cantitatea de zahăr consumată. Nu prea vei simţi diferenţa, vei vedea. Dar dacă vei renunţa la zahăr dintr-o dată, da.

Adaugă lămâie sau scorţişoară în ceai. În locul zahărului poţi adăuga în ceai rondele de lămâie sau scorţişoară. Vei obţine cu siguranţă un gust mult mai interesant.

Încearcă mierea. Poţi înlocui zahărul din ceai cu miere. Nu conţine atât de multe calorii ca şi zahărul, dar are o putere de îndulcire superioară. Şi faţă de zahăr, are o mulţime de nutrienţi preţioşi.

Alege varietăţi de ceaiuri mai fructate. Nu ezita atunci când vine vorba despre alegerea unor ceaiuri mai fructate. Nu vei mai simţi astfel nevoia de a adăuga zahăr şi îţi vei da seama că zahărul adăugat ascundea adevăratul gust al ceaiului.

Consumă alături de ceai un pătrăţel de ciocolată. Ciocolata neagră va contrabalansa puţin gustul amar al ceaiului şi te va face să uiţi de zahăr.

Nu renunţa la ceea ce ţi-ai propus. Chiar dacă ceaiul nu ţi se va părea bun la început, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la ceea ce ţi-ai propus. Totul ţine de motivaţie.

Lasă un răspuns