Câteva indicii că suferi de un deficit glicemic

Glucidele nu sunt deloc populare si din ce in ce mai multe persoane incep sa renunte la ele. O mare greseala deoarece unle tipuri de glucide chiar sunt bune pentru sanatate.

Ba chiar un regim slab in glucide este foarte nesanatos. Glucidele sunt cele care furnizeaza energie organismului si chiar pot sa te ajute sa pierzi in greutate fara sa te ingrasi inapoi. Este deci foarte important sa definim impractul lor precis.

Glucidele complexe precum cele din semintele integrale, legume, fructe si leguminoase contin fibre si pot favoriza un abdomen plat si o stare de sanatate optima.

Iata deci care sunt semnele care te-ar putea duce cu gandul ca suferi de un deficit glicemic.

O respiratie urat mirositoare. O lipsa continua a glucidelor poate face ca organismul sa converteasca proteinele in energie. Acest proces se numeste cetogeneza. Unul din efectele sale secundare este o respiratie urat mirositoare. Pentru a rezolva aceasta problema poti incerca sa consumi mai multe fructe, legume si seminte integrale.

Trebuie de asemenea sa bei multa apa pentru a scapa de respiratia urat mirositoare si pentru a stimula digestia.

O proasta dispozitie. Foamea merge mana in mana cu o stare de iritabilitate. Acestea sunt consecintele directe ale hipoglicemiei. Glucidele pot stimula productia de serotonina, un agent chimic euforizant. O carenta in glucoza poate afecta deci functiile cerebrale fundamentale si poate cauza nerabdare si frustrare.

Cefaleele. Glucidele sunt esentiale pentru buna functionare cerebrala. Daca vei renunta la ele te vei confrunta cu hipoglicemie si cu dureri frecvente de cap. O cefalee din cand in cand este normala, dar daca te confrunti in fiecare zi, poate sa fie vorba despre un deficit glucidic.

Balonarile. Blonarile ne pot duce cu gandul la un deficit de glucide si ele. Daca te vei priva de glucide deci, iti vor lipsi fibrele si te vei confrunta cu balonari. Nu uita sa bei multa apa.

Consuma fructe- banane fructe de padure, cirese si legume care contin amidon. Dar si cereale integrale.

Constipatia. Iata un alt lucru cu care te poti confrunta atunci cand te privezi de glucidele bogate in fibre, de seminte, de cereale intregrale, de fructe si legume proaspete. Consuma cat mai multa apa si integreaza aceste alimente la tine in meniu cat mai des.

Sentiment de confuzie. Creierul tau are nevoie de glucide, la fel ca si organismul. Un aport insuficient in glucide s-ar putea deci sa te faca sa te simti mai confuz si sa nu te lase sa te concentrezi.

Lasă un răspuns