Cum cred eu că funcționează superstițiile

De câte ori nu vi s-a întâmplat ca în timp ce plecați de acasă să vă taie calea o pisică neagră iar o femeie în vârstă (eventual mamă/bunică) să vă spună să faceți 3 pași în spate că altfel veți avea ghinion toată ziua? Sau când ați trecut pe sub o scară, când ați văzut un preot (care-s cu miile prin țară) sau când ați uitat ceva acasă și nu v-ați întors de frică să nu vă meargă rău.

Așadar fiindcă-s foarte pasionat de puterea creatoare a gândului și de lucrurile pe care le putem face doar cu ajutorul minții noastre am tot stat și m-am gândit cum funcționeaza superstițiile și am ajuns la părerea că totul e cauzat de noi.

Ce faci în momentul în care o pisică neagră îți taie calea? Te sperii gândindu-te că toată ziua îți va merge rău din această cauză. ”Plantând aceste semințe” ale fricii lucrurile se vor materializa, dacă le putem spune așa, și într-adevăr nimic nu-ți va merge bine.

Deși puțin sărit de la subiect, mai vă amintiți când vă rugați să reușiți ceva și vă concentați atât de tare pe rugăciune iar treaba se întâmpla așa cum vă doreați? Ce-ați spune dacă ați afla că asta nu a fost mâna unui ajutor divin ci a puterii gândurilor voastre? Totuși religia e un subiect prea vast iar pentru o descriere exhaustivă (aproape imposibilă) e nevoie de mult timp.

În concluzie sfatul pe care vi-l dau e să aruncați semințele plantelor pe care vreți să le culegeți. Într-un limbaj mai direct, gândiți-vă doar la lucrurile pe care vi le doriți deoarece astfel ele vor lua naștere în lumea materială și vă veți putea bucura de ele. Gândindu-vă tot timpul la frică, ură, supărare, tristețe, invidie și așa mai departe exact asta o să trăiți, sentimentele negre pe care le plantați.

Lasă un răspuns