Cum ne protejăm de căldură

Acum suntem în perioada în care căldura se numără printre factorii cheie cauzatori de decese, leșinuri și alte astfel de afectiuni (mai ales în rândul copiilor și bătrânilor) iar cea mai mare problemă e că o mare parte a populației n-are habar cum să se protejeze de asta. Văd tot mai mulți bătrâni care leșină de la căldură și au nevoie de îngrijiri medicale și ajung la concluzia că ei își fac asta cu mâna lor.

Cu toții înțelegem și știm faptul că e destul de periculos să stai la soare iar de la o vârstă organismul cedează puțin mai repede însă din moment ce nu te protejezi ești direct responsabil de ceea ce se ți se va întâmpla. Văd oamenii în vârstă care ies la prânz, în căldura cea mai mare, afară din casă fără șepci sau pălării în cap, fără vreo sticlă de apă în mână și mai presus de astea stând exact în locuri fără pic de umbră unde soarele își intră deplin în drepturi.

Atunci aceștia într-adevăr își merită soarta iar faptul că au nevoie de îngrijiri medicale e numai și numai vina lor.

Pentru a evita astfel de momente, indiferent de vârsta pe care o ai, e ideal să te hidratezi cât mai mult posibil (preferabil cu apă, nu cu alcool), să porți obligatoriu o șapcă sau o pălărie pe cap în momentul în care ieși din casă iar atunci când o faci să stai pe cât posibil la umbră.

Pe de altă parte, cea mai sigură soluție care mereu funcționează :), e să stai pur și simplu în casă ferit de razele soarelui care sunt gata să-ți dăuneze organismului. Da, ultima metodă nu se poate aplica întotdeauna fiindcă mai sunt momente în care suntem nevoiți să ieșim din casă exact atunci. Pentru aceste cazuri vă puteți folosi de metodele anterioare (hidratare, protecție, umbră) stând fără griji.

Lasă un răspuns