Fă-ți plinul de vitamine prin intermediul afinelor

Un fruct mic, delicios. foarte slab in calorii, foarte colorat si extrem de benefic pentru sanatate, afina, este fara indoiala unul din cele mai bune alimente pentru a te pastra in cea mai buna stare de sanatate. Iata mai multe despre beneficiile sale.

Folosita mai ales pentru prepararea kirului sau a siropului, afinele se pot degusta foarte bine si natur.

Afinele, adevaratele campioane atunci cand vine vorba despre vitamina C. Daca ai impresia ca portocala se afla pe primul loc atunci cand vorbim despre cel mai ridicat nivel de vitamina C, ei bine nu e chiar asa. Portocala contine in jur de 60 de mg din cea mai celebra vitamina, in timp ce afina are nu mai putin de 200 de grame. Deci aproape de 4 ori mai mult. Asociata vitaminelor E, P si carotenilor, vitamina C ofera afinelor o putere antioxidanta extrem de pretioasa.

Este de altfel, unul din cele mai antioxidante fructe. Afina este deci foarte eficienta pentru a lupta contra radicalilor liberi, acesti inamici ai sanatatii noastre care ataca organismul, tesuturile si celulele mai precis. Un lucru care are drept efect precipitarea imbatranirii corpului nostru.

Acesti radicali liberi pot sta la originea unor boli foarte numeroase precum artrita, astmul, cataracta, cancerul, bolile cardiace sau cele degenerative. Procesul de degenerescenta al celulelor este deci franat cu ajutorul vitaminelor, antocianinelor, flavonoizilor sau taninilor foarte prezenti in afine.

Pentru a preveni maladiile cardiovasculare, diversele inflamatii sau cancerul de colon, aceste fructe bogate in antioxidanti sunt un ajutor de pret.

Un fruct bogat in fibre. Afina este foarte bogata in fibre. Acestea joaca un rol foarte important pentru sanatatea organismului nostru. Dar din pacate, se consuma din ce in ce mai putine fructe si legume si nu absorbim destule fibre.

Iar acest lucru dauneaza destul de tare tranzitului intestinal si bunei sale functionari. Deci daca vrei sa oferi corpului tau toate lucrurile de care atre nevoie, consuma afine. Sistemul tau digestiv se va comporta astfel, cel mai bine.

Dar acest aport de fibre nu serveste doar pentru a preveni constipatia. Fibrele ajuta si la mentinerea in forma. Amestecandu-se cu apa au efectul de a incetini si umfla alimentele, satietatea este astfel mai usor resimitita si va limita rontaitul intempestiv.

Iar persoanele care sufera de diabet se pot bucura de inca un avantaj- absorbtia de zahar este incetinita si glicemia mai bine controlata. Si pe langa faptul ca te vei putea bucura de o mai buna sanatate cardiovasculara, afina poate sa reduca colesterolul.

Calciu si potasiu, 2 minerale indispensabile din afine. Bogatia nutritionala a afinelor nu se limiteaza doar la vitamine si fibre. Afina este bogata in cele mai benefice minerale precum fierul, fosforul, dar si magneziul. Si mai ales potasiu si calciu.

Lasă un răspuns