iPhone 11 vs. Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy si iPhone 11 de la Apple reprezinta smartphone-uri din gama premium care traiesc in umbra versiunilor lor Pro/Plus. Insa, la un pret “rezonabil”, care din cele doua telefoane sunt cele mai bune?

Design si ecran : 2017 vs 2019. Intre iPhone 11 si Samsung Galaxy S10 exista doua filozofii radical diferite. Pe de o parte, Apple ramane pe pozitii cu un telefon cu breton si cu margini destul de consecvente si de cealalta parte, Samsung intra in modernitate cu acest telefon cu ecran perforat si cu margini curbate. Per ansamblu, finisajele sunt exemplare in ambele cazuri insa Samsung reuseste sa iasa in evidenta printr-un modul foto dispus pe orizontala.

OLED vs LCD. Diferenta se joaca in special in ceea ce priveste ecranul intre cele doua telefoane. iPhone 11 ne aminteste multora de iPhone-ul X lansat in 2017 cu bretonul sau mare si marginile groase in timp ce Samsung Galaxy S10 afiseaza un ecran magnific.

Un alt avantaj: tehnologia folosita. Cu iPhone 11, Apple ramane la ecranul LCD pentru a reduce costurile in timp ce Samsung nu ezita sa isi echipeze telefoanele recente cu cele mai bune ecrane OLED. LCD-ul cu care este dotat iPhone este fara indoiala sublim, luminos insa nu poate rivaliza cu contrastele oferite de ecranul OLED.

iOS vs One UI. In ceea ce priveste software-ul folosit, sistemul de exploatare, totul reprezinta o chestiune de gust si este destul de dificil sa alegi in mod obiectiv intre iOS si One UI. Interfata One UI este una din cele mai bune pe care o putem gasi la momentul actual, este usor de folosit de oricine. Si iPhone se prezinta ireprosabil la acest capitol, se remarca in special prin fluiditate.

Performante – iPhone Bionic. iPhone 11 este echipat doar cu 4GB RAM insa datorita unui SoC A13 Bionic performantele sunt excelentele. In niciun moment Apple nu da semne de slabiciune. Samsung Galaxy S10 are mai multi RAM si ofera fluiditate insa SoC-ul sau are tendinta sa se incalzeasca si performantele sunt destul de afectate.

Este destul de greu sa spunem care este cel mai bun smartphone din cele doua. Ambele au o multime de calitati si sunt extrem de calitative din toate punctele de vedere. iPhone 11 are unele defecte minore in ceea ce priveste design-ul dar acesta este un punct subiectiv. Galaxy S10 sufera in privinta autonomiei, care este una destul de mediocra. Drept urmare, iPhone 11 pare cel mai echilibrat dintre cele doua.

Lasă un răspuns