Orange is The New Black sezon 7 – un final reușit? Iată verdictul

Sentinta este irevocabila – Orange in The New Black s-a terminat pe data de 26 iulie. Platforma online Netflix a difuzat ultimul episod al sezonului 7, totodata si ultimul episod al serialului. S-a descurcat acest serial mai bine decat Game of Thrones? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Odata cu lansarea sa pe Netflix, in 2013, Orange is The New Black era la acea vreme unul din serialele originale ale platformei. Aclamat pentru subiectul ales, descrierea vietii de dupa gratii dar si pentru temele abordate, serialul bazat pe viata adevarata a lui Piper Kerman a reusit sa ne ofere o evolutie satisfacatoare (cu cateva deceptii doar) si sa ne emotioneze. Dupa un sezon 7 putin cam dezamagitor, ce ne rezerva acest al saptelea sezon al serialului si ultimul?

De unde se reia povestea? Sezonul 6 a fost presarat de probleme pentru detinutele de la Litchfield. Dupa revolta si moartea lui Piscatella, detinutele au fost transferate in zona de maxima siguranta a inchisorii. Taystee a fost acuzata de uciderea unui gardian in urma revoltei puse la cale si a fost condamnata la inchisoare pe viata. De celalalta parte, Piper a ajuns la sfarsitul condamnarii si a reusit sa plece din inchisoare in timp ce Blanca, care credea in egala masura ca urmeaza sa fie eliberata, a fost arestata de catre ICE (U.S. Immigration and Customs Enforcement), agentia de politie responsabila cu imigrarea.

Sezonul 7 reia povestea exact de unde a fost lasata de sezonul 6. Libera acum, Piper trebuie sa isi refaca viata, in afara inchisorii, sa se reintegeze in societate, sa faca fata prejudecatilor si provocarilor care o asteapta, in special in ceea ce priveste relatia sa cu Alex. De cealalta parte, Taystee si-a pierdut pofta de viata si va incerca sa isi pastreze moralul ridicat chiar daca ii este foarte greu. La Litchfield, noi detinute vor aparea in peisaj si se vor naste o multime de probleme noi.

Reintoarcere la esential. Daca ar fi sa ii reprosam un singur lucru serialului Orange is The New Black acela ar fi faptul ca in sezoanele recente si-a dorit sa se intereseze de personaje care nu meritau si sa isi bazeze actiunea pe intrigi mai putin intresante. Insa, sezonul 7 se reintoarce la esential. In ciuda faptului ca a iesit din inchisoare, Piper este inca in centrul actiunii ceea ce permite abordarea unor altor teme decat cele carcerale precum reinserarea in societate si discriminarea. Fiecare detinuta are dreptul la propria sa intriga.

Departe de a fi un esec, Orange is The New Black reuseste sa aiba un final reusit, sa ramana fidel lui insusi evocand unele teme puternice si uneori revoltatoare cum a facut intotdeauna. Nu este totul roz nici in inchisoare, la fel ca in viata de zi cu zi. Litchfield ne va lipsi cu siguranta.

Lasă un răspuns