Pericolele ascunse ale pilulelor de slăbit

Prin natura sa, firea umana este lipsita de rabdare in unele circumstante, cum ar fi pierderea in greutate. Toata lumea vrea sa slabeasca repede si frumos, sa slabeasca cu o saptamana- doua inainte de un eveniment si, nedorind sa inceapa un sport sau sa adopte un stil de viata sanatos cu cateva luni inainte, incearca pe ultima suta de metri sa scape de colacei pentru a incapea in rochita strimta sau in fracul cel din facultate.

Din pacate, in necunostinta de cauza si in criza de timp, oamenii fac alegeri foarte gresite si se expun unor mari pericole. Mananca foarte putin, se infometeaza si apeleaza la tot felul de metode mai putin traditionale, cum ar fi pastilele de slabit.

Din pacate, acestea pot fi comandate acum si online, fara restrictie de varsta iar efectele produse in timp sunt devastatoare. In principiu, ajuta pe termen scurt la eliminarea kilogramelor in plus aceste produse farmaceutice cu rolul de inhibare a poftei de mancare, insa pot declansa gastrite, ulcere sau alte probleme de sanatate.

Dezechilibrele in corp provocate de pilulele de slabit pe termen scurt sau pe termen lung

Prin simplul fapt ca taie pofta de mancare, pilulele de slabit declanseaza mari dezechilibre in corp, fiindca acesta este privat de cantitatea necesara de nutrienti si de vitamine pentru a se mentine sanatos si astfel sunt provocate reactii in lant la nivel fizic si psihic.

In plus, majoritatea pilulelor de slabit au si efecte secundare devastatoare cum ar fi ameteli, dureri de cap, de stomac, cresterea tensiunii arteriale si chiar cresterea riscului unui atac de cord sau cerebral.

Mai mult decat atat, exista si riscul unei dependente de aceste pilule, dar si de instalare a unei depresii in cazul in care rezultatele promise si dorite nu sunt cele reale.

Alte efecte provocate de pilulele de slabit in corp

Pe langa cele mentionate anterior, exista si riscul caderii parului, dereglarii metabolismului, accentuarea senzatiei de greata si chiar aparitia crampelor la nivelul stomacului. Unele produse mai puternice pot da tremor, trahicardie, vasodilatatie si o nervozitate accentuata.

In plus, infometarea combinata cu un consum al pastilelor de slabit duce la stari de oboseala continua si accentuata pe timp de zi urmate de insomnii si anxietate pe timp de noapte.

Specialistii recomanda eliminarea din dieta a acestor pilule minune care ar trebui sa ofere un corp de vis si adoptarea unui regim de viata sanatos cu alimentatie bogata in produse cat mai naturale si cel putin 30 de minute de miscare pe zi, plus consumul a 2 litri de apa in fiecare zi.

Sunt recomandate chiar si ceaiurile de slabit, naturale, din plante precum papadie, urzica, ceai verde, in defavoarea acestor pastile.

Lasă un răspuns