Șapte alimente fermentate de consumat mai des

Ai auzit de alimentele fermentate, nici crude, nici fierte? Alimente ideale pentru sănătate cu alte cuvinte? Ce ar fi să încerci să le consumi mai des?

Dacă te gândești la alimentele fermentate nu îți imaginezi că te poți delecta cu ele? Ei bine, nu e chiar așa. sunt cele care te ajută să mănânci bine, sunt savuroase și în plus sunt ideale pentru sănătate, mai ales pentru flora intestinală.

Varza fermentată. O alegere excelentă pentru sănătate. Este delicioasă și suculentă atunci când este preparată așa cum trebuie. Nivelul de vitamina C crește datorită procesului de fermentație, deci este excelentă pentru organism.

Kimchi, dacă îți place varza acră dar vrei să te delectezi cu savori venite de altundeva, încearcă kimchi un fel de mâncare tradițional corean care se servește cu ardei iute.

Miso. Cei care iubesc mâncarea japoneză au auzit cu siguranță de miso până acum. Este preparat cu boabe de soia fermentate și se poate amesteca cu alte condimente sau alimente pentru a crea vinegrete, marinate sau alte preparate delicioase precum sushi.

Kombucha. O băutură gazoasă pe bază de ceai dulce fermentat de origine mongoleză, nu foarte apetisantă, dar excelentă pentru siluetă și pentru sănătate.

Tempeh. Este vorba despre un produs alimentar pe bază de soia fermentată care este foarte cunoscută în rândul vegetarienilor și a vegetalienilor. Poate înlocui de minune carnea datorită nivelului său ridicat de proteine vegetale.

Castraveții acri. Dacă ai nevoie de o bună doză de probiotice, atunci nu ai mare lucru de făcut. Este de ajuns dacă ronțăi câțiva castraveți acri între mese.

Pâine cu maia. Este cea mai bună deoarece nu conține drojdie de bere. Are un gust ușor acidulat datorită bacteriilor lactice ce o compun. O poți prepara chiar tu la tine acasă.

Nu uita nici de băuturile fermentate precum iaurtul, kefirul sau laptele ribot.

Lasă un răspuns