The Hot Zone, un serial șoc despre Ebola

Difuzat incepand cu luna septembrie de canalul National Geographic, The Hot Zone spune povestea descoperirii virusului Ebola in America si povestea celor care au incercat cu disperare sa evite propagarea acestuia.

Daca iti plac serialele bazate pe catastrofe cum este si serialul Cernobil atunci iti va placea cu siguranta si noul serial marca National Geographic, The Hot Zone. Acest serial este bazat pe povestea adevarata a oamenilor de stiinta americani care au facut tot ce a fost omeneste cu putinta pentru a impiedica propagarea virusului Ebola, de a se propaga in America, dupa ce a intrat prin intermediul unei maimute in anul 1989 pe teritoriu american.

Nancy Jaax, un medic veterinar din cadrul armatei americane va fi nevoita sa colaboreze cu o echipa secreta SWAT ( o unitate din cadrul politiei americane specializata in misiuni periculoase) pentru a gasi un remediu impotriva acestui virus. Un obiectiv care nu este lipsit de pericole.

Ebola, cel mai mortal virus din istorie. The Hot List se inspira din cartea scrisa de jurnalistul Richard Preston care spune povestea adevarata a virusului Ebola in Statele Unite ale Americii. Acest serial promite sa ne ofere fiori reci pe sira spinarii mai ales cand stim ca acest virus, aparut pentru prima data in anul 1976 in Republica Democratica Congo (denumit la acea vreme Zaire) a provocat moartea a 15 000 de persoane de la aparitia sa. Inca exista si in ziua de azi si este localizat in principal in tarile din Africa. Din august 2018, o noua epidemie a afectat Congo si deja a provocat moartea a 1700 de persoane. Pe data de 17 iulie 2019 OMS a calificat de altfel aceasta epidemie o urgenta sanitara mondiala.

Unul din rolurile principale, cel al lui Nancy Jaax, este jucat de actrita Juliana Margulies. Nancy Jaax este convinsa de faptul ca a descoperit virusul Ebola pe teritoriu american pentru prima data. Acest virus mortal si deosebit de infectios a aparut brusc in cadrul unui laborator de cercetari stiintifice dintr-o suburbie din Washington in 1989 in timp ce un vaccin inca nu era inca conceput. Medicul Nancy Jaax, expusa la acest virus, va trebui sa isi uneasca fortele si curajul pentru a gasi un remediu pentru aceasta sentinta dramatica la moarte inainte ca virusul sa se propage in randul populatiei. Juliana joaca rolul unei femei curajoase, inteligente si determinate. Filmarile au avut loc la Toronto, Canada si Africa de Sud.

The Hot List este drept urmare un serial de actualiate care poate fi urmarit incepand cu data de 22 septembrie pe National Geographic. Dupa succesul obtinut cu serialul Genius, National Geographic isi propune sa continue cu serialele ambitioase.

Lasă un răspuns